ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

E-SAFETY

Οι Πανευρωπαϊκοί Οργανισμοί INSAFE / INHOPE χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο. Συνεργάζονται με Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου. Οι δράσεις που αναπτύσσουν σε κάθε χώρα περιλαμβάνουν ενημερωτικές ιστοσελίδες που απευθύνονται σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, συμβουλευτικές γραμμές βοήθειας για παροχή υποστήριξης από εξειδικευμένους ψυχολόγους και ανοιχτές γραμμές καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου, την παιδική κακοποίηση και την παράνομη χρήση του διαδικτύου.

Το σχολείο μας συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, τον επίσημο εκπρόσωπο των οργανισμών INSAFE / INHOPE,  με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας το σχολείο μας αντλεί υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και οργανώνει κύκλους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους  μαθητές, κυρίως κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής αλλά και άλλων μαθημάτων, όσο και για τους γονείς, μέσω ενημερωτικών δελτίων που αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε τακτά χρονικά διαστήματα και αναρτώνται στον σχολικό ιστότοπο.

Χρήσιμες συνδέσεις:

Safeline: Η Ελληνική Aνοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου)

Διαδικτυακό σεμινάριο για το cyberbullying

Διαδικτυακό σεμινάριο για τον εθισμό στο Διαδίκτυο