Loading Events
  • This event has passed.

Alumni Mentorship Program: Οι μαθητές μας συνομιλούν με τους αποφοίτους μας

Σας ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα Alumni Mentorship Program του Σχολείου μας, ένα πρόγραμμα – γέφυρα μεταξύ μαθητών και αποφοίτων του Γυμνασίου – Λυκείου Ώθηση.

Το όραμα γι’ αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας κοινότητας με σκοπό την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και κοινωνική ενδυνάμωση μαθητών και αποφοίτων του Σχολείου μας.

Οι συμμετέχοντες απόφοιτοι στο πρόγραμμα καλούνται να μοιραστούν την επαγγελματική τους πορεία σε μια διαδικτυακή συνέντευξη με ομάδες μαθητών/τριών, από τη γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν παρόμοια επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι συνεντεύξεις που θα προκύψουν από αυτό το πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν και στο 17ο τεύχος του περιοδικού άδραξε.

Για το παρόν σχολικό έτος, το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους των ετών 2002 – 2007, οι οποίοι κατέχουν, ως παλαιότεροι, μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία.

Kαλούμε, λοιπόν, τους μαθητές και τις μαθήτριες μας που εμπνέονται από την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων και θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα να δηλώσουν συμμετοχή στις συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωταγωνιστές τους αποφοίτους που ακολουθούν.

1. Δημήτρης Μπρονόβσκι, Managing partner της μεγαλύτερης εφαρμογής στον χώρο του tango

O Δημήτρης Μπρονόβσκι είναι πρώην διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρίας εκπαίδευσης μάρκετινγκ στην Ευρώπη (22 Εκατομμύρια ευρώ κέρδος), συγγραφέας του πιο μεταφρασμένου βιβλίου στον κόσμο στο χώρο του τάνγκο και συγγραφέας του νούμερο 1 bestseller στην κατηγορία Dance της Αmazon. Επιπλέον, είναι ιδρυτής/διευθυντής 4 άλλων επιχειρήσεων, και πολλαπλών πλατφόρμων online. Πατέρας, σύζυγος, και αθεράπευτα οπτιμιστής.

Δείτε εδώ το προφίλ του στους 100mentors.

 

2. Αγγελική Καραβασίλη, Research Fellow, SEV Center of Excellence in Creative Leadership – Alba Graduate Business School & Ph.D. Candidate in Strategy and Innovation – University of Bath

Η Αγγελική Καραβασίλη έχει εργαστεί κυρίως στον ακαδημαϊκό χώρο (Ελλάδα και εξωτερικό) αλλά και σε αρκετά projects στο βιομηχανικό πεδίο όπως στην ανάπτυξη νέων προϊόντων στο χώρο των τροφίμων, αλλά και σε εκκολαπτήρια νέων επιχειρήσεων.

Δείτε εδώ το προφίλ της στους 100mentors.

 

3. Άρης Ασπρούλης, Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Ο Άρης Ασπρούλης είναι Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Εργασίας και την Κοινωνική Πολιτική, Publicist και Θεατρικός Συγγραφέας. Από το 2006 έχει εργαστεί στους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας, ως Διευθυντής ή Σύμβουλος Επικοινωνίας δημιουργώντας τη δημόσια εικόνα καλλιτεχνικών δράσεων (παραστάσεις / συναυλίες / βιβλία / φεστιβάλ / εκθέσεις), προσώπων και θεσμών, μέσα από έναν επικοινωνιακό σχεδιασμό που λειτουργεί ως προέκταση του έργου τέχνης, του καλλιτέχνη ή του οργανισμού που προβάλλεται, με υψηλή αισθητική συνέπεια και εξειδικευμένη αντιμετώπιση βάσει της ιδιαιτερότητας που απαιτεί η εκάστοτε καλλιτεχνική πρόταση. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Φεστιβάλ Φιλίππων, την εταιρεία παραγωγής «Λυκόφως», το ‘BIOS – εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό’, με τους περισσότερος θεατρικούς χώρους της Αθήνας, αλλά και με κεντρικούς θεατρικούς θεσμούς της Περιφέρειας.

Δείτε εδώ το προφίλ του στους 100mentors.

 

4. Ελένη Αμούργη, Innovation Product Developer Manager in Hershey’s Chocolate

Η Ελένη Αμούργη είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία Τροφίμων. Διατηρεί υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεξιοτήτων μέσα από τα 12 χρόνια διεθνής εργασιακής εμπειρίας που κατέχει σε βιομηχανίες Τροφίμων και Ποτών, καθώς και στον τομέα της Βιοτεχνολογίας. Κατανοεί και μιλάει 6 γλώσσες (Ελληνικά / Αγγλικά / Γαλλικά / Ισπανικά/ Δανέζικα / Τούρκικα).

Δείτε εδώ το προφίλ της στους 100mentors.

 

5. Ελευθερία Ευθυμίου, Postdoctoral Research Fellow

Η Ελίνα Ευθυμίου είναι Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται σαν ερευνήτρια στο Southern Methodist University στο Ντάλλας των ΗΠΑ. Αποφοίτησε το 2011 από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Surrey στην Αγγλία το 2011-2012 με θέμα το σχεδιασμό και κατασκευή γεφυρών. Επέστρεψε στην Αθήνα όπου και εργάστηκε για 2 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός σε διεθνή έργα και το 2015 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου και ξεκίνησε το διδακτορικό της στο City, University of London με θέμα τη σεισμική συμπεριφορά γεφυρών πολύ μεγάλου μήκους. Μετά το πέρας της διδακτορικής της έρευνας το 2019, μετακόμισε στο Τέξας όπου ζει και εργάζεται σαν ερευνήτρια/ακαδημαϊκός.

Δείτε εδώ το προφίλ της στους 100mentors.

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ.

 

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην πρωινή ζώνη μαθημάτων ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των συμμετέχοντων αποφοίτων, μέσω της πλατφόρμας 100mentors, οπότε είναι απαραίτητο να διαθέτετε λογαριασμό στην πλατφόρμα (υπάρχουν σχετικές οδηγίες στο portal).

Επιπρόσθετα, η δυναμικότητα της πλατφόρμας 100mentors είναι συγκεκριμένη ανά ομιλία. Σαν αποτέλεσμα παρίσταται η ανάγκη να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής και οι μαθητές/τριες να ενημερώσουν έγκαιρα (τουλάχιστον 2 ημέρες πριν) σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του προγράμματος:

Ηρώ Κατσαμάγκα, Email: i.katsamagka@othisi.edu.gr, Ώρες επικοινωνίας: Δευτ_10:00-13:00, Τετ_9:00-13:00, Πεμ_10:00-15:00

Άννα-Μαρία Οθωναίου, Email: a.othonaiou@othisi.edu.gr, Ώρες επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 9:00 – 14:00


Επιστροφή στις εκδηλώσεις