ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Πρόγραμμα Studying Abroad

Το Σχολείο μας, διευρύνοντας τους ορίζοντές του και επιθυμώντας να προσφέρει πολλαπλές ευκαιρίες, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να σπουδάσουν σε κάποιο ΑΕΙ χώρας του εξωτερικού, χωρίς την παρακολούθηση ΙΒ (International Baccalaureate).

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα του Ενιαίου Λυκείου, να λάβουν μέρος στις Εθνικές Εξετάσεις και εφόσον δεν επιτύχουν στη Σχολή πρώτης επιλογής τους στην Ελλάδα ή προτιμήσουν κάποιο τμήμα του εξωτερικού, να μπορούν να εισαχθούν σε αυτό, είτε με το βαθμό πρόσβασής τους ή και με το βαθμό του απολυτηρίου τους (αναλόγως τη χώρα και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα).

Αυτό δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να έχουν επιλογές και δεύτερη ευκαιρία, χωρίς να αναγκαστούν να διαφοροποιήσουν την προετοιμασία τους ή να κάνουν την επιλογή τους πολύ νωρίς (όπως απαιτείται σε πρόγραμμα IB).

Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί η πολύ καλή γνώση της γλώσσας εργασίας (επίπεδο Β2+ – C2, ανάλογα με τη χώρα, την ειδικότητα και το Πανεπιστήμιο).

To πρόγραμμα Studying Abroad περιλαμβάνει:

  • Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας
  • Τμήματα γλωσσομάθειας (IELTS, TOEFL)

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού από εκπροσώπους τους, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας 100mentors, της οποίας είναι μέλος το Σχολείο.

Επιπλέον, το Σχολείο μας συνεργάζεται με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς αυτών των χωρών στην Ελλάδα (British Council, Institut Français d’Athènes, Goethe Institut, Istituto Italiano di Cultura di Atene) και καθοδηγεί τους μαθητές ως προς τη διαδικασία που απαιτείται, ώστε να ενταχθούν σε εκπαιδευτικό Ίδρυμα της προτίμησής τους στο εξωτερικό.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα αξιώσεων είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων.

Πατήστε για να δείτε ένα δείγμα αποφοίτων μας που δέχτηκαν προσφορά εισαγωγής σε Πανεπιστήμια Εξωτερικού

Εμπειρίες μαθητών μας που δέχτηκαν προσφορά εισαγωγής σε Πανεπιστήμια Εξωτερικού

Μιχαήλ Ιεσσαί (Strathclyde University)

Σπουδάζω στη Γλασκώβη στο Strathclyde University και είμαι στο τμήμα Mathematics, Statistics and Finance. Η εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο επιτευχθεί με τους βαθμούς των Πανελλαδικών  εξετάσεων, του απολυτηρίου μου και την εξέταση αγγλικών IELTS. Συμπληρώσαμε με την βοήθεια του Σχολείου την αίτηση του UCAS, χωρίς αυτό να επηρεάσει τον στόχο των πανελλαδικών εξετάσεων. Διεκδίκησα μια θέση στα Ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά ταυτόχρονα είχα την δυνατότητα να διεκδικήσω και μια θέση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εν κατακλείδι, κατάφερα και πήρα μια θέση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στο τμήμα των Μαθηματικών αλλά ταυτόχρονα είχα γίνει δεκτός και σε 4 από τις 5 επιλογές των ξένων ιδρυμάτων. Έτσι είχα περισσότερες  επιλογές και ήμουν και πιο ώριμος για την απόφαση που θα έπαιρνα. Έχοντας υιοθετήσει τον τρόπο διαβάσματος και συστηματικής μελέτης που απαιτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις η προσαρμογή και η φοίτηση σε ξένα Πανεπιστήμια ήταν πολύ ομαλή.

Αδελίνα Λαγαρία (Oxford Brooks University, Plymouth University, Saint Martins College, Cardiff University, Strathclyde University)

Οι σωστές βάσεις που μου έδωσε το σχολείο μου, αποτέλεσαν ευνοϊκό παράγοντα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου. Σχετικά με τις αιτήσεις, πριν τη φοίτηση, ομολογώ πως έγινα δεκτή σε όλα τα Πανεπιστήμια που είχα δηλώσει ενδιαφέρον, οπότε η εμπειρία μου είναι αρκετά καλή.

Φίλιππος ΦατάλαςΠαπαδόπουλος  (Aston University & King’s College London)

Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κατά τη διαδικασία αίτησης σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, έχοντας χτίσει ένα σημαντικό υπόβαθρο κατά τη φοίτηση μου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ώθηση.