ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ

PHOTO GALLERY
   

Οι μαθητές μας ξεναγοί για μία μέρα 

Κάθε χρόνο ένα νέο Μουσείο, μια νέα εμπειρία!

Κάθε χρόνο, το Γυμνάσιο-Λύκειο Ώθηση συνεργάζεται με ένα Μουσείο της Αθήνας για μία εκδήλωση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε της έννοιες της εκπαίδευσης και της μάθησης.

Αφήνοντας κατά μέρος τον παραδοσιακό εκπαιδευτικό ρόλο του παθητικού δέκτη μέσα στο στενό περιθώριο της αίθουσας διδασκαλίας, οι μαθητές της Ώθησης αναλαμβάνουν τη θέση του ξεναγού και για μία ημέρα παρουσιάζουν τα εκθέματα και τους χώρους των Μουσείων στους συμμαθητές, τους γονείς και σε όλους του επισκέπτες του Μουσείου.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να διαπιστώσουν τόσο οι μαθητές όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ότι η γνώση δεν είναι μία βαρετή διαδικασία αποστήθισης αλλά μια διαδικασία ανοικτής αλληλεπίδρασης, άσκησης πολλαπλών δεξιοτήτων και πρωτίστως ένα ερέθισμα για την κατανόηση του κόσμου και του ίδιου μας του εαυτού.

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Ώθηση βραβεύθηκε στα Education Business Awards 2017 με μετάλλιο, ως ένα από τα σχολεία με τις καλύτερες πρακτικές στην ελληνική εκπαίδευση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολείο και Μουσείο». Το πρόγραμμα βραβεύτηκε για την ενότητα Εκπαιδευτικές επισκέψεις του Διαγωνισμού και έλαβε το αργυρό βραβείο το οποίο ήταν το ανώτερο που δόθηκε τη σχολική χρονιά 2016-17 σε αυτή την κατηγορία.

Σταθμοί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολείο και Μουσείο

Σχολικό έτος 2019-20

Αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19

Σχολικό έτος 2018-19

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Σχολικό έτος 2017-18

Μουσείο Κοσμήματος “Ηλία Λαλαούνη”

Σχολικό έτος 2016-17

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Σχολικό έτος 2015-16

Μουσείο Φρυσίρα

Σχολικό έτος 2014-15

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας