ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

PHOTO GALLERY
   

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
UNESCO
Η ΩΘΗΣΗ αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα της UNESCO, «Εκπαίδευση για όλους»: οι μαθητές συμμετέχουν σε διήμερα ετήσια συμπόσια, ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στο μέλλον του πλανήτη και μελετούν ζητήματα όπως διαπολιτισμική εκπαίδευση, ειρήνη και ανθρώπινα δικαιώματα.

Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών 
Το Σχολείο συμμετέχει στα συνέδρια του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations  – M.U.N.) με μαθητές που διαθέτουν υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας στα Αγγλικά, καθώς χρησιμοποιείται αποκλειστικά η αγγλική γλώσσα στα συγκεκριμένα συνέδρια (επαφή με μέλη αποστολών από ξένα σχολεία, υποστήριξη των θέσεων της χώρας που έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει και παρουσίαση αυτών των θέσεων στην ολομέλεια προς έγκριση).

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων 
Το Σχολείο συμμετέχει στην ετήσια ημερίδα που διοργανώνεται με σκοπό την επιλογή της Εθνικής Αντιπροσωπείας η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (European Youth Parliament – E.Y.P. ). Βασική δραστηριότητα του Κοινοβουλίου είναι η διοργάνωση Διεθνών Συνόδων σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες συμμετέχουν Εθνικές Αντιπροσωπείες. Κάθε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας αναλαμβάνει να αναλύσει ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο θέμα στην επιτροπή του. Οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων πραγματοποιούνται στα Αγγλικά.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Σχολείου και οι μαθητές των σχετικών ομίλων συμμετέχουν σε προγράμματα και διαγωνισμούς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας καθώς και σε επιστημονικά σεμινάρια με σκοπό τη διεύρυνση της γνώσης των φυσικών φαινομένων. Επίσης, οι καθηγητές του τμήματος διοργανώνουν εκπαιδευτικά ταξίδια σε ελληνικά και ευρωπαϊκά επιστημονικά κέντρα και ιδρύματα, ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται με τρόπο βιωματικό για τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ
Το Σχολείο ΩΘΗΣΗ σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Σ.Ε.Ν.) πραγματοποιεί κατά σειρά ετών τη δράση «Εικονική Επιχείρηση» όπου οι μαθητές ιδρύουν μια δική τους επιχείρηση και είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη λειτουργία της, με καθοδήγηση από τον υπεύθυνο καθηγητή και από διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιριών που ορίζονται από το Σ.Ε.Ν. και αναλαμβάνουν την επίβλεψη του προγράμματος.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Ώθηση αποτελεί εξεταστικό κέντρο για τον νέο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”, που διεξήχθη πανελλαδικά για πρώτη φορά το σχ. έτος 2019-20. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε 25 θέματα πολλαπλής επιλογής. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Ώθηση αποτελεί εξεταστικό κέντρο για τον πιο διασκεδαστικό διαγωνισμό μαθηματικών “ΚΑΓΚΟΥΡΟ”. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά ανήκουν σε όλους, γιατί καλλιεργούν τη σκέψη και προσφέρουν πνευματική ικανοποίηση. Τα θέματα δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Β’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Μάθετε εδώ περισσότερα.